V povezovanju je moč. Pred dobrimi dvajsetimi leti smo povezali Dolenjsko in Belo krajino, sedaj pa naše niti pletemo še s Posavjem.

Naš prvi dogodek onkraj reke Save sta v soboto, 3. septembra 2022, organizirali posavski članici Monika Žokalj in Metka Resnik.

Pričakali sta nas v Monikini Yogurtlandiji v Brežicah. Ob odlični jutranji kavici in sladicah na s soncem obsijani terasi Yogurtlandije smo poklepetali in se željni novih znanj odpravili po starem mestnem jedru Brežic, pa vse do čudovitega brežiškega gradu kjer smo ostali brez besed ob opazovanju viteške dvorane, ki je naravnost čudovita in vredna ogleda, če vas pot popelje v Brežice.

Pot smo nadaljevali do starega mestnega jedra Krškega. V Pivnici Apolon so nas pogostili z okusnim kosilom. V Krškem smo si ogledali staro Kapucinsko knjižnico kjer smo se spoznali z življenjem in literaturo kapucinov. Sprehodili smo se tudi po novi sodobno urejeni knjižnici in si ogledali Regijski čebelarski center, ki ga je v sodelovanju z MO Krško postavila Zveza čebelarskih društev Krškega.

Zahvaljujemo se donatorjem, ki so tako lep dan še opolnomočili. Podprli so nas: Yogurtlandia Brežice, Mestna občina Krško in Pivovarna Reset s praktičnimi darili.

Zapisala: Maja Fink

Fotografije: Jadranka Meglen









Koristna povezava