Naš klub je eden od 11, ki deluje v okrilju Zveze tajnic Slovenije. Poklic tajnice in z njim članstvo se stara, upokojuje. Posledično se klubi tajnic ukinjajo, ker več ne rastejo, se ne razvijajo, po drugi strani pa prihajajo mlajše generacije, ki se s sedaj začrtanimi smernicami ne poistovetijo.

Zavedamo se, da se s spreminjanjem teže, oblike in obsežnosti našega poklica, spreminjajo tudi nazivi in ker naš klub združuje različne profile v pisarniškem poslovanju smo Zvezi predlagale spremembo imena, da z njim povežemo mlajše, perspektivnejše članice, ki si želijo prenosa znanja izkušenih članic in nadgrajevati znanje - biti poslovno odlične.

Zveza in klubi so pozdravili naš predlog preimenovanja v Klub poslovne odličnosti Dolenjske in Bele krajine in sledijo našemu vzoru, pridružili pa so se nam tudi sodelavci iz zdravstvene administracije.

Novo ime smo sprejele na 20. skupščini Kluba, ki smo jo imele 8. marca 2019 v Hotelu Center Novo mesto. Potrdile smo tudi nov Statut, poročila za preteklo in načrte za letošnje leto. Ponovno smo obudile najodmevnejši dogodek leta 2018: Prvi dan Zveze - srečanje vseh članic Slovenije, ki smo ga pripravile v Beli krajini.

Za dobro sodelovanje smo podelile priznanje kluba ustanovni članici Simoni Kastelic, zahvalo kluba dolgoletnemu donatorju podjetju Finline, Vesna Gregorič s.p., avtorici našega mota Anici Mihelič in posebno priznanje za življenjsko delo Slavki Bečaj, ki je postala naša peta častna članica. Vesele smo bile obiska Zvezne predsednice tajnic Slovenije Suzi Asfour in kolegic iz Trebnjega, in Domžal.

Svečanost so podelitvi pridale balerine Baletne šole DROT in vokalisti skupine Deci, nazdravili pa smo v družbi vinarja Isteniča.
Klub že četrto leto srčno vodi predsednica Nataša Poljanec, za kar smo ji članice iskreno hvaležne.

Me SMO poslovno odlične in stremimo k prepoznavnosti našega dela in upam si trditi, da smo med najboljšimi v Sloveniji, kar dokazujemo z našimi aktivnostmi, ki jih pripravlja delovna skupina kluba, ki od leta 2000 deluje pod motom "ZDRUŽENA ZNANJA DO POSLOVNE ODLIČNOSTI".

Zahvaljujemo se donatorjem kluba, ki so z nami celo leto. Skupščino pa so z nami oblikovali donatorji: Brinox inženiring d.o.o., Hotel Center Novo mesto, Cvetličarna Colarič, s.p., Penine Istenič z Bizeljskega, Papirnica Lili, s. p., Foto Life Marko Klinc, Pie Shop, Maja Kumelj ter balerine iz Baletne šole DROT.

Aprila se kolegice iz cele Slovenije srečamo na 2. Dnevu Zveze v Velenju, kjer nas pričakujeta Saša Einsiedler in Martina Razdevšek. Zagotovo bo lepo. Več o novih dogodkih pa si preberite na naši spletni strani: Klub poslovne odličnosti Dolenjske in Bele krajine.Foto: Marko Klinc
Koristna povezava