Ste si uspeli kdaj v živo ogledati, kako nastajajo čudoviti izdelki iz kristala, kako nastane krema, s katero si zjutraj poživite kožo? Poslovne sekretarke in tajnice strokovnega kluba Maribor smo si ob praznovanju 15. obletnice zaželele, da se družimo z lepimi izdelki in se pustimo malo razvajati. 19 se nas je na oblačno soboto, 22. septembra 2018 odpravilo proti Rogaški Slatini. Gospa Jasna nas je popeljala po proizvodnih prostorih, med pihalce in oblikovalce stekla, ki delajo v zelo težkih razmerah. Videle smo, kako se opravljajo gravure, polirajo stekleni izdelki, pripravljajo izdelki za brušenje, pakirnico. Ogledale smo si razstavni prostor, kjer so fotografije slavnih, ki so prejeli kristalne pokale ter si seveda kupile tudi kakšen stekleni spominek.

Blizu Steklarne se nahaja Kozmetika Afrodita, kjer smo si ogledali kratek film o proizvodnji negovalnih izdelkov. Gospa Maša je, ob pomoči naše prostovoljke Karin, izvedla delavnico uporabe profesionalnih izdelkov za nego obraza. Izdelke smo preizkusile tudi na naših obrazih ali rokah, jih povonjale, se namazale, se osvežile s tonikom za obraz.

Sledila je vožnja na Vinogradniško izletniški turizem Gorca pri Krasu, kjer sta nas naša gostitelja gospodar Miran Kraševec z ženo Jožico razvajala s kulinaričnimi dobrotami. Vrhunec dogajanja pa se je zgodil v vinski kleti, kjer so članice kluba presenetile ustanoviteljici kluba ter prvo predsednico Tanjo Sever in dolgoletno blagajničarko Marto Brezar s priznanji in imenovanji “Častna članica”. Ob fotografijah v spominskih albumih smo obudile spomin na preteklih 15 let, razrezale odlično rojstnodnevno torto in se, že v mraku, napotile proti Mariboru.

Zapisala: Marta Brezar


V prvi vrsti sedijo častni člani kluba: Marta Brezar, Miran Vodušek, Tanja Sever.

Koristna povezava