V prelepi Beli krajini se je zbralo čez 130 članov Zveze. Poseben dan za »nevidno silo« in srce podjetja. Organizacija je bila zaupana našemu Klubu tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine, ki je tak izobraževalni dan zasnoval in ga vsako leto tradicionalno organizira.

Ob Kolpi, v prijetnem gostišču Kapušin na Krasincu, smo goste pričakali ob zvoku tamburic Tamburaške skupine Predgrad ter nastopu otrok v belokranjskih narodnih nošah. Na ogled je bila razstava in prikaz postopka izdelave tradicionalnih pisanic domačinke Kristine Cvitkovič iz Adlešičev. Gostom iz vseh koncev Slovenije smo uvodoma skozi film prikazali prostranost Bele krajine in Dolenjske, ki naše članice povezuje v istoimenski klub.

Dan Zveze tajnic je bil zasnovan kot izobraževalni dan. Prepletal se je z vsebino o bontonu predavateljice Irene Potočar Papež ter komunikaciji v poslovnem svetu, strokovnjakinje javnega nastopanja Anje Križnik Tomažin. Program, ki sta ga povezovali Mojca Lozar in Tadeja Binder, se je nadaljeval s slavnostno podelitvijo zveznih priznanj za prizadevno delo v Klubih in Zvezi. Podelila jih je predsednica Zveze tajnic Slovenije Suzi Asfour, podpredsednica Zveze in predsednica KTPSDBK Nataša Poljanec pa je pripravila predstavitev dobitnic v power point prezentaciji.

Ker je bil Dan zdravja smo poleg strokovnih vsebin čas namenili tudi temu. Predsednica združenja Europa Donne Slovenija Tanja Španić je med drugim poudarila kako pomembno je zdravje žensk za družino in ustvarjalno družbo. Z Zdravstvenim domom Črnomelj, donatorjem prireditve, smo udeležence opozorili na pravilno ustno nego, ki je pomembnejša od našega zobozdravnika.

Sledil je sproščen, razvedrilni program. Ker so otroci naše največje veselje, smo na prireditev povabili dvakratna državna prvaka v hip hop plesu. Domačina Brin Jugovič in Žan Majerle sta nas prevzela. Ob igranju Tamburaške skupine Melos pa smo si ob koncu s kolegicami iz 11-tih Klubov po Sloveniji vzele čas tudi za prijetno in sproščeno druženje.

Iskrena hvala vsem udeleženkam, da smo skupaj ustvarile nepozaben dogodek.

Donatorji dogodka: Finline računovodski inženiring Vesna Gregorič, s. p., Črnomelj, Domača obrt Cvitkovič, Adlešiči, Europa Donna Slovenija, Zdravstveni dom Črnomelj, Foto Life, Marko Klinc, s. p., Novo mesto, Terme Krka, Novo mesto, Krka, d. d., Novo mesto in Papirnica Lili, Liljana Vučković, s. p., Novo mesto.

Odnosi z javnostmi KTPSDBK.Koristna povezava