Prijazno vabilo naše predsednice Natalie nas je v torek, 14. 11. 2017, 9 članic Strokovnega kluba poslovnih sekretark in tajnic Maribor popeljalo med skrivnostne zvoke gonga, himalajskih pojočih posod, zvončkov in drugih glasbil v Center Svetlobe pod naše zasneženo Pohorje. Natalia je v vabilu zapisala: »Zvočna harmonizacija je učinkovita pri odpravljanju posledic stresa, depresije, utrujenosti, izčrpanosti in pri okrevanju po bolezni. Ko se vibracije zvoka začnejo širiti, se jim je najbolje predati in sprejeti vse, kar nam lahko ponudijo. Sprostiti se, spustiti in dovoliti zvoku naj naredi svojo magijo. Naj bo zvok naš vodnik, s katerim odplavamo v notranje svetove.«

Opremljene s podlogami za ležanje, pokrivali, vzglavniki in vodo smo se prepustile zvočni kopeli naše prijazne gostiteljice Petre. Zvoki instrumentov, soj svečk, tišina in mir povzročijo popolno sprostitev. S svojimi vibracijami, ki jih ustvarjajo glasbila, le-ta prodrejo globoko v naše telo, odpirajo, širijo in odstranjujejo blokade. Energija zvoka deluje na našo notranjost kot pomirjajoč element, deluje na naše celice in psiho. Umirijo se naša čustva, misli odtavajo, celice zavibrirajo v harmoniji. Dobra ura je minila, kot bi trenil. In dogodilo se je nekaj, česar nismo navajene: bile smo same s seboj, brez besed. Samo mir in prijetno doživljanje glasbe s celotnim telesom. Sprostile smo se, predale in sprejele, kar nam je glasba ponudila, odplavale na valovih in dovolile zvoku, da opravi svoje.

Zelo smo uživale, se sprostile in napolnile z energijo. Nekatere bi šle kar na ples, druge smo bile še dolgo v noč ustvarjalne in nič zaspane. Naša Sonja pa je spala kot »angelček«, kar pomeni, da zvočna harmonizacija na vsakega človeka deluje drugače, vsekakor pa ugodno vpliva na našo psiho in zdravje.

Strokovni klub poslovnih sekretark in tajnic Maribor.

Zapisala: Marta BrezarKoristna povezava