Ko že misliš, da poznaš domači kraj z okolico, te le ta lahko preseneti kot strela z jasnega. Tako presenečenje smo doživele članice Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine s simpatizerji Kluba v četrtek, 17. 11. 2016.

S soncem obsijan dan je bil kot nalašč za potepanje in druženje. Številčna množica članic in simpatizerjev Kluba – kar 38 nas je bilo – se je odpeljala na Obrh 17a pri Dolenjskih Toplicah v čokoladnico in destilirnico Berryshka. Na tem naslovu nas je presenetila narava pod kočevskih pragozdom, neokrnjen izvir Obrščice in prelepa brunarica kjer nas je pozdravil gospod Jože. Na kratko nam je predstavil zgodovino podjetja, kateri začetki segajo v leto 1950, ter nas povabil na ogled skozi celotno proizvodnjo. Na začetku nas je popeljal skozi skladišče surovin, ki je omamno dišal po brinju. Nadaljevali smo z ogledom prostorov destiliranja eteričnih olj, Berryshka pijač, do fermentacijskih prostorov in polnilnice. Koliko vprašanj so imeli naši moški udeleženci! Ko so nas popeljali v čokoladnico, pa so z vprašanji nadaljevali naši otroci. Medtem, ko so nam demonstrirali izdelavo čokoladnih lončkov, nam je Mojca razlagala skrivnost ustvarjanja božansko dobre čokolade. V degustacijskem prostoru in trgovinici so nas posladkali z vsemi produkti Berryshka; s čokoladnimi izdelki, z različnimi vrstami žganja kot sta džin ter brinjevec in sadnimi likerji z okusom borovnic, robid in ribeza. Otroci so se posladkali s slastno marmelado iz aronije, brbončice pa so razvajali tudi s pralinami okusov mandarina, lešnikova krema, črni ribez in borovnico.

Ob prijetnem in sproščenem druženju smo imeli tudi možnost nakupa njihovih izdelkov. In povem vam – nihče ni šel domov praznih rok!

Hvala celoti ekipi Berryshka za enkratno in nepozabno popoldne!

Besedilo: Jadranka Meglen

Fotografije: Petra Meglen in Jadranka Meglen


Koristna povezava