Med 19. in 21. majem je v Portorožu potekalo že 24. srečanje poslovnih asistentk, poslovnih sekretark in tajnic Slovenije pod imenom ADMA (administracija in management), katerega se je udeležilo 7 članic Kluba poslovnih sekretark in tajnic Dolenjske in Bele krajine.

Organizatorja kongresa Planet GV in Zveza klubov tajnic Slovenije sta poskrbela za pester program z predavanji, ki so pri našem poklicu še kako pomembna. Na četrtkovi večerni prireditvi, katere se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor in s tem udeleženkam izkazal posebno čast, je potekala razglasitev poslovne asistentke/tajnice leta 2016. Naziv si je tokrat s svojim znanjem prislužila Jasmina Alić iz Ljubljane.

Na že 9. srečanju rdečih majčk, ki ga je tudi letos organizirala Vesna Medle, smo oblečene v rdeče klubske majčke, obiskale dve Istrski vasici. V Svetem Petru smo si ogledale etnološki muzej na prostem, Tonino hišo, ki nas je popeljala daleč nazaj v preteklost. Videle smo torklo - stiskalnico oljk in mlin za oljke, ki so ga včasih vlekli konji. Prijazna vodička nam je razložila potek pridelave oljčnega olja nekoč in danes. Ustavile smo se tudi v Novi vasi, kjer smo si na višji točki, ob čudovitem razgledu, ogledale še stare kamnite hiše istrske arhitekture.

V petkovem dnevu je poleg vseh predavanj potekal Zvezni večer - kulturno obarvana prireditev pri organizaciji katere je sodeloval tudi naš Klub. Zlato priznanje Zveze je bilo podeljeno Jadranki Meglen, članici Odnosov z javnostmi v našem Klubu, zaposleni v podjetju Hočevar, d. o. o. Za zasluženo priznanje ji članice Kluba iskreno čestitamo.

Odnosi z javnostmi
24. maj 2016

Povezao